Uputstvo za upotrebu

Program za izradu PhotoBook-a je jednostavan za rukovanje i ne zahteva poznavanje rada vezano za obradu fotografija. Pri korišćenju softvera potrebno je da korisnik prati unapred definisane korake i izabere opcije koje najviše odgovaraju sadržaju njegovog PhotoBook-a.

Preuzmite softver ili program

Na stranici Preuzmite program možete preuzeti program za izradu PhotoBook-a. Klikom na opciju „Save” dobijate mogućnost da sačuvate program na svom računaru, a zatim da pokrenete instalaciju programa. Instalacija programa je standardne procedure.

Po pokretanju programa, u slučaju, da je u međuvremenu napravljena poboljšana verzija programa ponudiće vam se opcija da preuzmete tu noviju verziju. Naša preporuka je da je preuzmete i instalirate. Po instaliranju i pokretanju programa, pruža vam se mogućnost, da sa leve strane prozora izaberete da li želite da kreirate samo fotografije ili želite da krerate Photobook sa vašim fotografijama.

Izabraćete opciju da· želite da kreirate Photobook i klikom na drugu ikonu sa leve strane (otvorena kniga) ponudiće vam se razni stilovi Photobook-ova.Kada izaberete željeni tip PhotoBook-a dvostrukim klikom miša dobijate mogućnost da izaberete fotografije koje želite da imate u Photobok-u sa vašeg računara. Povlačenjem slika sa leve strane na Photbook vršite pozicioniranje slike.

U donjem delu prozora programa imate mogućnost da izaberete vaše stranice, šablone stranica, pozadine i boju pozadine. Sa desne strane nalaze se alati sa kojima možete da dodeljujete razne efekte na slike i tekst.

Po završenom kreiranju stranica Photbook-a, dobijate mogućnost da sačuvate Photobook i pošaljete na izradu. Potrebno je da popunite formu sa vašim podacima, koja će vam se otvoriti klikom na dugme u meniju „Send“.